Nieuws


Keurslagerij Owel Nederlands kampioen met de leverworst!

Eind februari heeft Keurslagerij Owel meegedaan met een internationale vakwedstrijd, georganiseerd door le Confrèrie des Chevaliers, dit is een broederschap (onfrèrie) ontstaan in 1970 in een klein dorpje in Frankrijk. Om de Franse worst te promoten zijn ze een Nederlandse afdeling gestart, die ook vakwedstrijden is gaan organiseren.

In 2012 en 2013 werd Bob Owel al kampioen met de grillworst met kaas en heeft daarna een aantal jaren niet mee gedaan met deze wedstrijd. Afgelopen jaar deed zijn zoon, Robin Owel, mee met de nationale vakwedstrijden in Amsterdam en behaalde daar succes. Hierdoor werd hij zo enthousiast dat hij zijn vader vroeg ook mee te doen met deze internationale wedstrijd. 

200 slagers doen er met deze wedstrijd mee en strijden om verschillende bekers. De producten worden anoniem beoordeeld. Owel deed mee met de erwtensoep, grillworst met kaas, leverworst, rookworst en de Hollandse gehaktschotel. Al deze producten zijn met goud bekroond, maar één van deze producten is uitgeroepen tot beste product van Nederland, namelijk de leverworst!
Supertrots zijn zij op deze prestatie en vieren dat deze week met leuke aanbiedingen in de winkel. 


Groot succes voor Keurslagerij Owel!

Begin november heeft Keurslagerij Owel meegedaan met de landelijke vakwedstijden, georganiseerd door de VAS, dit is een vereniging die sinds 1973 de belangen van de ambachtelijke slagers behartigt.

Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd. Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Alle zes de ingestuurde producten zijn met goud bekroond, 4 van deze producten hadden zelfs goud met ster, wat betekent dat ze het maximaal aantal te behalen punten hebben gehad. Goud was er voor de smulletter en de leverworst, goud met ster voor de rookworst, Mexicaanse bonenschotel, erwtensoep en grillworst met kaas. Wat eigenaar Bob Owel extra trots maakt is dat de producten zijn gemaakt door de chefslagers, Robin Owel en Jeffrey Koree. De jeugd heeft de toekomst.


Prijzen bij Arnhem Rookworststad 2017

Persbericht oktober 2017

Keurslager Owel is in de prijzen gevallen tijdens de 43e nationale vakwedstrijd Arnhem  Rookworststad  2017

De ingezonden producten van slager/worstmaker Owel zijn tijdens de 43e vakwedstrijd Arnhem Rookworst bekroond. Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd, en innovatieve rookworstproducten in Nederland.

  • Rookworst Variatie
  • Rookworst Fijn

Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd. Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist.

Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Het feit dat de producten van Keurslager Owel bekroond zijn betekend dat hij een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit verkoopt.



Rook(kook)kast

Nieuw is onze worstmakerij is de rook(kook)kast. Een moderne rookkast die een belangrijk onderdeel is in de worstmakerij.
Hierin worden de worsten gerookt en/of gekookt. Doordat de kook- en rookprocessen computer gestuurd verloopt, kunnen wij een constante kwaliteit, smaak en kleur aan onze producten geven.
Onderin de kast komt zaagsel of krullen die door verbranding de specifieke smaak en kleur geeft aan onze producten.


Geslaagd!

Robin Owel  is in januari 2017 geslaagd voor zijn opleiding SVO winkelslager.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.