Keurslagerij Owel maakt er graag samen met u
een culinaire kerst van!


** Klik hier voor onze Kerstbestellijst » **

Uitgelichte kerstspecialiteiten

Voor als u wat anders wilt

Ook deze Kerst staat ons team weer klaar om er samen met u een smakelijke Kerst van te maken. Wilt u iets makkelijks, maar toch speciaal? Wij hebben diverse specialiteiten voor u klaar staan.

Bestellen

Vanwege beperkte voorraad is het verstandig om deze specialiteiten voor 18 december te bestellen.

Turducken

Deze trend is vanuit Amerika over komen waaien en is helemaal hip. Turducken staat voor Turkey, Duck en Chicken. Het is een uitgebeende kalkoen, gevuld met een uitgebeende kip, die weer gevuld is met eendenborst, tussendoor zit gekruid varkensgehakt. Deze specialiteit kan in de oven of barbecue, op 110 graden met een kern van 60 graden. Het minimale gewicht van een turducken is 3 kilo.
€ 35,00 per kilo.

Gevulde kalkoen

Sinds enkele jaren een hit bij ons, een rauwe kalkoen gevuld met een heerlijke vulling van varkensgehakt. Door dit gehakt zit tutti frutti en port-tijmsaus, dit geeft een lekkere zoete, maar niet overheersende smaak aan de kalkoen. De kalkoen gaat in de oven, 1 uur per kilo op 175 graden. Het minimale gewicht van een kalkoen is 2,5 tot 3 kilo.
€ 14,00 per kilo.

Ossenhaas in bladerdeeg

Een klassieker, een mooie ossenhaas met een ui/champignonvulling omwikkelt met bladerdeeg. Ziet er prachtig uit, ruikt heerlijk en makkelijk klaar te maken, gewoon in de oven. Wij doen er een receptje voor u bij. Vanaf 4 personen, ongeveer 1 kilo.
€ 59,50 per kilo.

Hertenbiefstuk

Al jaren een traditioneel gerecht met kerst, zet het op tafel met een heerlijke port-tijmsaus of een veenbessensaus, aardappeltimbaaltje, gestoofde peertjes of appeltjes (allemaal ook bij ons verkrijgbaar) en wat gegrilde groenten of een mooie salade en u heeft een heerlijk hoofdgerecht.
€ 4,95 per 100 gram.

Parelhoenfilet

Lekker bij witlof of andere winterse groenten. Indien gewenst hebben wij er een lekker recept bij.
€ 3,95 per 100 gram.


Gourmet

Heeft u geen zin of tijd om een uitgebreid diner bereiden, maar wilt u wel gezellig tafelen? Denk dan eens aan een van onze heerlijke gourmetschotels. Wij hebben de keuze uit 2 soorten: gourmet royaal (€ 8,50 per persoon) en gourmet de luxe (€ 9,50 per persoon).
Bij de gourmet royaal krijgt u een portie van 250g: kogelbiefstuk, varkensfricandeau en kipfilet als hoofdbestanddeel aangevuld met mini-hamburgers, minisatés en minislavinken. Bij gourmet de luxe krijgt u een zeer royale portie van 350g met haasbiefstuk, varkenshaas, kipfilet als hoofdbestanddeel aangevuld met mini-hamburgers, minisatés, minislavinken en wat shoarmavlees.

Natuurlijk maken wij ook dit jaar mooi opgemaakte saladeschotels en heerlijke hapjesschalen. Ons team staat voor u klaar en helpt u met al uw vragen, zodat we er samen een mooie en culinaire Kerst van kunnen maken. Wij wensen u alvast fijne en smakelijke feestdagen toe!

Relatiegeschenken

December is de maand om medewerkers en- of relaties uw waardering te tonen voor de prettige samenwerking. Die waardering wordt veelal vertaald in een attentie. Zo´n attentie moet natuurlijk origineel en van topkwaliteit zijn. Lees verder >>

Vitello tonato

Rundvleessalade met garnering

Rundvleessalade met vleeswaren

Huzarensalade met garnering

Huzarensalade met vleeswaren

Partypan

Hapjesschaal

Tapasschaal

Tapas plank


Recepten uit de Proef - onze persoonlijke aanraders

Bob en Sabrina hebben, samen met 35 andere Keurslagers, verschillende recepten uit de Proef klaar gemaakt en raden deze aan.

Voorgerecht: Tompouce van ragout van hamblokjes & groene asperges

Heel makkelijk zelf te maken, maar u kunt deze ragout ook kant en klaar bij ons kopen. Wij waren aangenaam verrast door de simpele, maar heerlijke smaak van dit voorgerecht.
€ 1,95 per 100 gram

Hoofdgerecht: Eendenborst met eendenbout: pulled duck en paksoi

De eendenborst in combinatie met de saus is echt een topper. U kunt de saus zelf maken of kant en klaar bij ons kopen. Voor de pulled duck hebben wij tijdens het koken met de Keurslagers gebruik gemaakt van een kant en klare gekonfijte eendenbout, die we vervolgens uit elkaar geplukt hebben, zodat je draadjes vlees krijgt: pulled duck. Het velletje van de gekonfijte eendenbout hebben we krokant gebakken en verkruimeld over de pulled duck.
Eendenborst € 3,50 per 100 gram
Gekonfijte eendenbout € 1,75 per 100 gram
Saus € 1,50 per 100 gram

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met chocolade wijnsaus

Ook een erg lekker recept. Tip: vindt u dat de saus teveel naar chocola proeft en te weinig naar rode wijn, doe er dan na het inkoken nog een scheutje extra rode wijn door en wees voorzichtig met de hoeveelheid saus op een bordje scheppen. U heeft hiervan maar weinig nodig.
Hertenbiefstuk € 4,95 per 100 gram

Bijgerecht: Pastinaak met witte chocola

Een bijgerecht waar je zo langs bladert, maar die toch echt het vermelden waard is. Het klinkt een beetje gek met witte chocola, maar wij vonden het heerlijk. Het lijkt een beetje op zoete aardappelpuree.

Toetje: Chocolade munt taart

Op de Keuravond is het recept iets anders klaar gemaakt dan in het boekje staat. De after eight chocola was niet samen gesmolten met de andere chocola, waardoor het gewoon een chocoladetaart bleef en dit had eigenlijk wel onze voorkeur. De bordjes waren leuk opgemaakt met een stukje taart, een los stukje after eight chocola en wat heerlijke zelfgemaakte slagroom

Eet smakelijk!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.